人教版(新教材)高中英語選修1Unit 3 Fascinating Parks單元檢測卷(三)_第1頁
人教版(新教材)高中英語選修1Unit 3 Fascinating Parks單元檢測卷(三)_第2頁
人教版(新教材)高中英語選修1Unit 3 Fascinating Parks單元檢測卷(三)_第3頁
人教版(新教材)高中英語選修1Unit 3 Fascinating Parks單元檢測卷(三)_第4頁
人教版(新教材)高中英語選修1Unit 3 Fascinating Parks單元檢測卷(三)_第5頁
已閱讀5頁,還剩14頁未讀 繼續免費閱讀

下載本文檔

版權說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內容提供方,若內容存在侵權,請進行舉報或認領

文檔簡介

1、單元檢測卷(三)第一局部 聽力(共兩節,總分值30分)第一節(共5小題;每題1.5分,總分值7.5分)聽下面5段對話。每段對話后有一個小題,從題中所給的A、B、C三個選項中選出最 佳選項。聽完每段對話后,你都有10秒鐘的時間來回答有關小題和閱讀下一小題。每段對話 僅讀一遍。What is the weather like now?A. Rainy. B. Cloudy. C. Sunny.Where will the woman meet Sandy?At the post office.In the park.Downtown.When will the speakers probably

2、meet again?A Before the teachers meeting.B. Today after school.C Tomorrow.Which team is the man s daughter on?A. The swim team.B . The football team.C. The basketball team. What are the speakers mainly talking about?A history book.An evening class.C The woman s company.第二節(共15小題;每題L5分,總分值22.5分)聽下面5段

3、對話或獨白。每段對話或獨白后有幾個小題,從題中所給的A、B、C三個 選項中選出最正確選項。聽每段對話或獨白前,你將有時間閱讀各個小題,每題5秒鐘;聽 完后,各小題將給出5秒鐘的作答時間。每段對話或獨白讀兩遍。聽第6段材料,回答第6、7題。6. Whose birthday is on Saturday?A. Bill s.B. Anne, s.Manchester, and it is now becoming a worldwide event.I think this is an amazing step as food waste is one of the world? s bigge

4、st problems.I also believe that the law should be changed, so that supermarkets don t throw away so much good food.語篇解讀 這是一篇說明文。說明了食品工業生產的食品中有近三分之一被浪費。更重要的 是,世界上大約8億人沒有足夠的食物過上健康的生活。很多英國人都在嘗試著改變這種不 平衡,利用那些被扔掉的可食用食物。What does the author think of the coffee bar s action?He thinks it very good.He is wor

5、ried about it.He is doubtful about it.He thinks it interesting.K答案UAK解 析I推理判斷題。由最后一段首句可知,作者認為咖啡商店的措施是令人驚奇的,因為食物浪費是世界上最大的問題之一。所以作者認為咖啡商店的行為很好。應選A。What s the goal of “ Fuel for School” ?Help poor kids choose healthy food to eat.Deal with bad food from supermarkets.Make kids perform well in their study

6、.Feed students from poor families.K答案HDK解 析U 細節理解題。由倒數第三段第二句(超市里剩余的食物,比方奶制品、蔬菜、水 果和面包等,都給了家里沒能力為他們買午餐的饑餓的孩子們。)可知,“Fuel for School” 的目標是養活來自貧困家庭的孩子。應選D。Which of the following does the author advise?We buy food based on our ability.More coffee bars are opened in Leeds.Restaurants offer children food f

7、or free.Governments take action to reduce food waste.K答案DK解 析力 推理判斷題。由最后一段中的“I also believe that the law should be changed(我也 相信法律應有所改變)”可知,能修改法律的是政府機構,作者的意思是政府應該采取措施減 少食物浪費。應選D。What is the best title of the text?The Problem of Food Waste Should Be SolvedB . Fuel for School Offers Food to The PoorDi

8、fferent Actions to Solve the Problem of Food Waste in the UKSpare Food from Supermarkets Is Thrown AwayK答案RcK解 析標題歸納題。文章介紹了在英國的幾種處理食物浪費問題的方式,所以標題應該 是在英國處理食物浪費的幾種方法。應選c。DIf you think that running marathons will help you live a long and healthy life, new research may come as a shock.According to a rec

9、ent scientific study, people who do a very strenuous workout are as likely to die as people who do no exercise at all.Scientists in Denmark have been studying over 1,000 joggers and non-joggers for 12 years.The death rates from the sample group show that people who jog at a proper pace two or three

10、times a week for less than two and a half hours in total are least likely to die.The best speed to jog at was found to be about 5 miles per hour.The research suggests that people who jog more than three times a week or at higher speeds of over 7 mph die at the same rate as non-joggers.The scientists

11、 think that this is because strenuous exercise causes structural changes to the heart and arteries(動脈). Over time, this can cause serious injuries.Peter Schnohr, a researcher in Copenhagen, said, “If your goal is to decrease risk of death and improve life expectancy(壽命),jogging a few times a week at

12、 a proper pace is a good strategy.Anything more is not just unnecessary, and it may be harmful/The implications(暗示)of this are that moderate forms of exercise such as tai chi, yoga and walking may be better for us than “iron man events, triathlons and long-distance running and cycling. According to

13、Jacob Louis Marott, another researcher involved in the study, “You don t actually have to do that much to have a good impact on your health.And perhaps you shouldn t actually do too much. ”語篇解讀本文是一篇議論文。研究說明那些從事劇烈運動的人和根本不做運動的人死亡概 率一樣,這是因為劇烈運動會損害我們的心臟和動脈。適量的運動才有助于我們的健康。The underlined word “strenuous“

14、in Paragraph 1 is closest in meaning to ” .A. regularB. hardC. practicalD. flexibleK答案XBK解 析X詞義猜想題。根據第一段首句可知,人們一般認為馬拉松會幫助我們過上健康長 壽的生活,但新的研究結果讓人吃驚。那些從事的strenuous運動的人和根本不做運動的人死 亡的可能性一樣。可以推測“running marathons是屬于ustrenuous運動”。再根據第二段 中because strenuous exercise causes structural changes to the heart and

15、arteries可推測, strenuous exercise是指劇烈運動。應選B項。The author presents some figures in Paragraph 2 to .A suggest giving up joggingB - show risks of doing sportsC. provide supportive evidenceD. introduce the research processK答案H CK解 析U 推理判斷題。第二段倒數第三句(研究說明每周慢跑超過三次或時速超過7英里 的人死亡率與非慢跑者相同)是呈現研究數據提供證據,證明文章第一段提出的觀點

16、:做非常 劇烈運動的人和根本不做運動的人死亡的可能性一樣。應選C項。According to the scientists, why is too much exercise harmful?A. It may injure the heart and arteries.B , It can make the body tired out.It will bring much pressure.It consumes too much energy.K答案AK解 析H 細節理解題。根據第二段最后兩句(科學家們認為這是因為劇烈運動會導致心臟 和動脈的結構改變。隨著時間的推移,這會造成嚴重的傷害)

17、可知,運動過度可能會損傷我們 的心臟和動脈。應選A項。35 . What can be inferred from the text?A. No exercise at all is the best choice.B - More exercise means a healthier life.Marathons runners are least likely to die.Proper exercise contributes to good health.K答案X D工解 析U 推理判斷題。根據第三段中的Anything more is not just unnecessary, an

18、d it may be harmful?和最后一段中 Jacob Louis Marott 的觀點“And perhaps you shouldn, t actually do too much.”可推知,適量運動有助于健康。應選D項。第二節(共5小題;每題2.5分,總分值12.5分)閱讀下面短文,從短文后的選項中選出可以填入空白處的最正確選項。選項中有兩項為多 余選項。Talking to Children About DisastersNatural disasters are terrible events.They are difficult for adults and childr

19、en.But adults should not be afraid to talk to children about natural disasters. 36 .But talking can help children feel safer and less afraid of the future.Here are five things adults can do when children show fear of natural disasters.First, adults should be willing to talk with children.When childr

20、en are allowed to talk about their fears, they feel safer.Sometimes, the best thing an adult can do is just listen. 37 .Seconds 38 .When answering their questions, it is best to give short, honest answers.If you do not know the answer, you can be honest and say that you do not know.Third, it is impo

21、rtant to wait until a child is ready to talk about a natural disaster.Adults should not force children to talk.Fourth, help children feel safe. 39 .One way is very simple: adults can tell frightened children that they love them.It is also important for children to do the same things they do every da

22、y.Simple things like going to school and eating dinner can help children feel normal.Fifth, use activities to help children communicate their fears.Heshani was 13 when the Indian Ocean tsunami ruined her house in SriLanka.One year later, she was still living under the shadow of the natural disaster.

23、She did not like to visit her ruined house.And she did not want to talk about the problems her family had.However, she loved to write. 40 .Writing poems was a way for her to share her fears since she did not like to talk about them.A. let children ask questionsB There are many ways to do thisTalking

24、 cannot stop natural disasters from happeninglearning is of great importance to adultsWe should feel safe firstWhatever the fear is, it is important to listen and be patient with the childrenAnd she often shared her feelings about the tsunami in her poems 語篇解讀 本文是一篇說明文。自然災害是可怕的事情,當孩子們表現出對自然災害的恐懼 時,文

25、章介紹了五個方法來幫助孩子們減少恐懼。K答案U CK解 析H 根據第一段內容可知,“talking natural disasters”是本段的關鍵詞,且根據下文 “But talking can help children feel safer and less afraid of the future.(但是交談可以幫助孩子們 感到更平安和對未來少一些恐懼)”可知,C選項中的talking以及natural disasters符合本段主 題,且和下文呈轉折關系,應選C。K答案U FK解 析X 根據空前的“When children are allowed.is just listen.(當

26、孩子們被允許談論他們的 恐懼時,他們會感到更平安。有時候,成年人能做的最好的事情就是傾聽)”可知,F選項中 的fear和listen與前文關鍵詞相契合且內容(無論恐懼是什么,重要的是傾聽和耐心對待孩子) 與前文呼應,應選F。K答案D AK解 析I 根據文章結構可知,空處是段落的主旨句。再根據空后內容可知,A選項questions 和后文內容相契合,且順承下文內容(在回答他們的問題時,最好簡短、老實地回答。如果你 不知道K答 案你可以老實地說你不知道),應選A。K答案H BK解析U根據空后內容可知,one way和B選項中ways相契合,且內容(由很多方法可以做到這一點)承接下文,應選B。K答案

27、】GK解 析 根據空前后內容(然而,Heshani喜歡寫作。寫詩是她提供恐懼的一種方式,因 為她不喜歡談論它們)可知,G選項內容(她經常在她的詩歌中提供她對海嘯的感受)與空前內 容是并列關系,且承接下文,應選G。第三局部 語言運用(共兩節,總分值30分) 第一節(共15小題;每題1分,總分值15分)閱讀下面短文,從每題所給的A、B、C、D四個選項中選出可以填入空白處的最正確選項。My family used to be very poor.My father always used his savings to 41 my mother to visit her parents living

28、far away.One evening Dad came home from work and there was no food in the house.Although we were 42 , my brother and I went to bed without eating anything.My father had no money, but I knew from the 43 on his face that he could not let us have an empty stomach.He 44 the house and about two hours lat

29、er returned and quickly 45 us up.He had in his hand two small potato pies, which he gave us to eat.I don t know where he got the 46 but somehow he 47 to get us something to eat.My father had not eaten and had worked all day 48 he sat there with great satisfaction watching us eat.This has 49 stayed i

30、n my mind and left more of an impression than any amount of 50 he may ever have given me.At that moment, I felt happy knowing that he was there and would not let us suffer.I guess the 51 I am trying to make is that in difficult times it is 52 not to show weakness but strength and character.lt is his

31、 values and 53 and memories that have carried me forward and helped me to 54 my own problems in life.In my own 55 I have learned that it is the valuable time you spend with your children and the values you give to them that will remain with them always.語篇解讀 本文是記敘文。文章講述作者小時候家里很窮,有一次連吃的都沒有,但是爸爸 總是會設法給

32、他們找來吃的,不會讓他們餓肚子,作者認為是爸爸的價值觀,行動,和記憶 鼓勵他向前,也讓他在為人父母的時候知道該怎么做。A.forceB. remindC. sendD. teachK答案Xc工解 析Uforce強迫;remind提醒;send送,派;teach教。爸爸總是用他的積蓄送媽媽去看望她家在遠方的父母。應選C。A.nervousB. hungryC. sleepyD. busyK答案UBK解 析U nervous緊張的;hungry饑餓的;sleepy困倦的;busy繁忙的。根據下文的“my brother and I went to bed without eating anythi

33、ng v可知,雖然我們很餓,但我和弟弟沒有吃東 西就睡覺了。應選B。A.worryB. pleasureC. disappointmentD. surpriseK答案UA工解 析U worry 擔憂;pleasure 快樂;disappointment 失望;surprise 驚訝。根據下文 “he could not let us have an empty stomachn可知,爸爸很擔憂我們。應選A。A.cleanedB. observedC. leftD. searchedR答案cK解 析Dclean清潔,清掃;observe觀察;leave離開;search尋找。根據下文uabout

34、 twohours later returnedv可知,爸爸先離開房子再回來。應選C。A.broughtB. putC. calledD. wokeK答案D工解 析U根據上文的 “my brother and I went to bed without eating anything ” 可知,我和弟弟沒有吃東西就睡覺了,爸爸把我們叫醒(wake、應選D。A.chanceB. foodC. supportD. recipeK答案BK解 析Uchance機會;food食物;support支持;recipe食譜,處方,秘訣。根據前文utwo small potato pies, which he

35、gave us to eatv 可知,爸爸弄來了 食物,應選 B。A.managedB. decidedC. agreedD. waitedK答案工AK解 析U manage設法;decide決定;agree同意;wait等待。根據上文u He had in his hand two small potato piesv可知,爸爸設法弄到了食物,應選A。A.soB. orC. butD. andK答案X cK解 析H so所以;or或者;but但是;and并且。爸爸工作了 一整天沒有吃東西,但是他 滿足地坐在那里看我們吃,這兩句話是轉折關系,應選C。A.normallyB. alwaysC.

36、shortlyD. softlyK答案BK解 析I normally正常地;always總是;shortly立刻;softly柔軟地。根據下文ustayed in my mind and left more of an impressionv可知,這個場景總是出現在我腦海里。應選B。A.costB. timeC. salaryD. moneyK答案DK解 析U cost本錢,費用;time時間;salary薪水;money錢。根據amount of可推知, 爸爸給我的只可能是錢,不可能是費用、薪水和時間。應選D。A.decisionB. promiseC. pointD. apologyK答案

37、cK解 析I 句意為:我想我試圖說明的是:在困難時期,重要的不是表現出軟弱,而是表現 出力量和性格。make a point說明觀點,應選C。A.strangeB. importantC. difficultD. commonR答案U B工解 析I strange奇怪的;important重要的;difficult困難的;common普通的。根據常識, 在困難時期,展現出力量和性格更重要。應選B。A.wordsB. recordsC. actionsD. failuresK答案cK解 析U word話語;record記錄;action行動;failure失敗。根據上文可知,讓我向前的 是他的行

38、動。應選C。A.work outB. carry outC. run intoD. look intoK答案X AK解析U句意為:幫助我解決人生中的問題。work out制定出,解決,鍛煉,結果是;carryout實施;run into遇到;look into調查。應選A。A.opinionB. homeC. orderD. turnK答案H DK解 析U opinion 觀點;home 家;order 命令;turn 輪流。根據下文 ait is the valuable time you spend with your children and the values you give to

39、 them that will remain with them always v 可知,這里指輪到作者自己做父母了。應選D。第二節(共10小題;每題1.5分,總分值15分)閱讀下面短文,在空白處填入1個適當的單詞或括號內單詞的正確形式。Summer is over, but there? s no reason to be upset as that means autumn is upon us, arguably the 56.(good) season of the year.Beijing s autumn is extremely short, so parks around th

40、e city fill up fast with people coming to see the season s sight-a show of changing 57.(color) as the trees turn from dark green to deep red.There are plenty of places in the city center 58.(catch) the golden Gingko leaves, but V m heading just outside of the Fifth Ring Road to see the season on 59.

41、 larger scale.Despite parks like Xiangshan getting so busy 60. you need tickets a week in advance, there are still areas well-known and 61.(frequent) visited by the Beijing crowds, and Baiwangshan, one of such places,62.(locate) 3km from the Summer Palace to the city s North West.lt offers hiking ta

42、ils and beautiful views of the city and 63.(surround) forests.I love coming to Beijing s parks at this time of year because I can always enjoy 64. (I), bathing in the last of the good weather and golden colors.You never know 65. you re going to find around every corner. 語篇解讀 這是一篇說明文。介紹了北京的秋天,和一些秋景。K

43、答案H bestK解 析U 考查形容詞的最高級。句意為:夏天結束了,但不要沮喪因為這意味著秋天就要 來了,秋天可以說是一年中最好的季節。the后用最高級,good的最高級是best。K答 案DcolorsK解 析I 考查名詞的單復數。color表顏色時是可數名詞,由from dark green to deep red 可知,用復數形式colorsoK答案Ito catchK解 析I考查非謂語動詞。句意為:城市中心有很多地方可以看金色的銀杏葉。此處是不定式作后置定語,修飾placesoK答案IaK解 析I考查冠詞。句意為:不過,我正前往五環外,以更廣的范圍看這個季節。這里泛指一個更廣的范圍,且

44、larger首字母發音為輔音因素。故填a。K 答案 H thatK解 析U 考查狀語從句。句意為:盡管像香山這樣的公園變得如此繁忙以至于你需要提前 一周訂票。sothat如此以至于o答 案 Hfrequently工解 析H考查詞性轉換。visited是動詞,用副詞修飾,故填frequently。K 答案 His locatedK解 析H考查時態和主謂一致。be located坐落于、位于。本句的主語是Baiwangshan,單數第三人稱,整篇文章是一般現在時,故填is located。K 答 案 DsurroundingK解析I考查詞性轉換。此處是用形容詞修飾名詞,surrounding是形容

45、詞,意為“周圍的”, 故填 surrounding。K 答案 Imyself解 析考查反身代詞。enjoy oneself玩得愉快,故填myself。K 答案 I whatK解 析I考查賓語從句。句意為:你永遠不知道你會在每個角落找到什么。賓語從句中缺少賓語,用what引導。第四局部 寫作(共兩節,總分值40分)第一節(總分值15分)大連的“發現王國(Discoveryland)主題公園是中國最大的主題公園之一。假如你剛游覽 了 “發現王國”,請寫一篇英語游記。要點如下:.主題:有六局部,如沙漠、雨林等;.建筑:奇形怪狀,有噴泉、城堡等;.活動:過山車、花車游行、表演等;.感受:新鮮刺激。注意

46、:.詞數80左右;.可適當增加細節,以使行文連貫。參考詞匯:花車游行float parade 【參考范文】Today I visited one of the biggest theme parks in China-Discoveryland in Dalian.lt? s divided into six parts, each of which has a particular theme, like desert, rainforest and so on.It leads us to an adventure of a wonderful world.On entering the

47、park, I was attracted by the colorful buildings with special shapes and decorations.The fountain and the ancient castle brought me to the fairyland.What excited me most was the roller coaster, transporting many visitors.Some of the visitors looked so frightened.The performances were really admirable

48、.This visit brought me great excitement and a new experience and I had lots of fun here. 第二節(總分值25分)閱讀下面材料,根據其內容和所給段落開頭語續寫兩段,使之構成一篇完整的短文。The Cost of a SmileKathy was a young woman in her 20 s who worked in a small restaurant as a waitress.One day, as she went about her shift with her usual angry loo

49、k, a kind old man walked in and sat down at the counter.He read the menu and politely told her what he wanted.Kathy took his order, and yelled, “Your food will be ready soon.v As she turned to leave, the man said, “A smile costs nothing.v Kathy rolled her eyes at him and walked away.She brought his

50、order, cleared his plates and gave him the bill, for which he left a nice tip. Each time the old man saw her, he smiled and thanked her.This only made her angrier.A week went by, and every day the man came for lunch and the same thing happened.And each time Kathy took his order he would say, u A smi

51、le costs nothing.vBut a week later, Kathy picked up a menu, wrote the words “I SMILE.$20at the bottom, and placed it on the counter for the kind old man to see.He came, and Kathy waited for his reaction as he read the menu.The old man ordered his usual and added, -and a smile, if you don t mind.Kath

52、y was so surprised.She laughed out loud. Now, now./, The man jokingly scolded, “I ordered a smile, not a laugh. So Kathy put on a bright smile and said, “Come right up, sir. And to her surprise, he left a $20 tip!A few years went by, and the two bonded like family.Charlie, the kind old man, was a re

53、tired manager whose wife passed away long ago.He spent most of his time at home, with exception of his frequent restaurant visits.Every day Kathy spent her break talking to him.注意:續寫詞數應為150左右。One day he didn,t come to the restaurant.C. Mary s.Where will the party be?At the woman s house.In a restaur

54、ant.At a big place outdoors.聽第7段材料,回答第8、9題。What does the man think of the woman?She is too lazy.She has spent too much money recently.She does too much window-shopping.Who will go shopping with the woman?The man.Lily.Herself alone.聽第8段材料,回答第10至12題。What did the woman just finish doing?A. She had a cl

55、ass.B - She went to the library.C. She went to the computer center.How did the man know about the job?A. He received an email.B - He searched for it online.C. He received a call.Why would the woman be suitable for the job?A Because of her experience.B - Because of her interest.C. Because of her tale

56、nt.聽第9段材料,回答第13至16題。What is the woman doing in the beginning?A. Reading a magazine.B Listening to music.C. Watching TV.When was the singer in a car accident?In 1943.Several days after the funeral, Kathy received a very important-looking letter in the mail.【參考范文】One day he didn t come to the restaura

57、nt.Kathy called his home, only to hear an answering machine.She went to his house and found out from his neighbor that he had died the day before.On hearing the bad news she felt seized by a burst of sadness and couldn, t help crying bitterly.Because Charlie had no family or close friends, Kathy put

58、 herself in charge of his funeral arrangements.She and the neighbor were the only people to attend.Several days after the funeral, Kathy received a very important-looking letter in the mail.lt was from Charlie s lawyer.In it was a check for almost $600,000! Kathy nearly fainted, but then she noticed

59、 a handwritten note which read, “Dear Kathy, by the time you read this, I will be gone.Here I have left for my best friend a small token of my gratitude I can never repay you for what you have given me, for you see, Kathy, a smile is worth much more than $20.Indeed, a smile is priceless.In 1963.In 1

60、978.From whom did the singer learn to sing?A music teacher.His doctor.His brother.In which language did the singer sing We Are Young?A. English. B. Italian. C. German.聽第10段材料,回答第17至20題。Why shouldn t people in Los Angeles have barbecues tomorrow?There will be thunderstorms.It will be extremely hot.St

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯系上傳者。文件的所有權益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網頁內容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經權益所有人同意不得將文件中的內容挪作商業或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內容的表現方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內容負責。
  • 6. 下載文件中如有侵權或不適當內容,請與我們聯系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論