




版權說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內容提供方,若內容存在侵權,請進行舉報或認領
文檔簡介
1、2021屆高考英語二輪復習組合練七閱讀理解+完形填空+語法填空課時優化作業含解析2021屆高考英語二輪復習組合練七閱讀理解+完形填空+語法填空課時優化作業含解析PAGE 2021屆高考英語二輪復習組合練七閱讀理解+完形填空+語法填空課時優化作業含解析組合練(七)閱讀理解完形填空語法填空.閱讀理解AWhile Google, Bing and Yahoo dominate (居之首) adult search engine choices, they are not always the best choice for students.The sites on this list are go
2、od search engines that students can rely on。Fact MonsterHomework help is always on hand with Fact Monster ()It is mainly fit for students aged from 7 to 12。There are also all kinds of games, spelling tests and more for kids to improve their study and have some fun。Ask KidsAsk Kids () is a great site
3、 for students to safely find the information they need from the web.Besides being a useful and safe search engine, Ask Kids also has a useful picture and video search function that allows students to find pictures or videos that may be useful to their information search。SortFixSortFix () is one of t
4、he useful search engines for students because it provides relevant, organized search results.It does this by analyzing the keywords in the search results, and giving the searcher the ability to focus on, or remove, certain keywords.It is a useful search engine if you are not sure what information yo
5、u want to find, or if you are tired of finding irrelevant (不相關的) results in your searches。Wolfram AlphaCreated by Stephen Wolfram, Wolfram Alpha () can calculate things that it would take a hundred or more individual websites to do.It uses a set of ways to answer questions directly that you type int
6、o the search box, which is different from other websites。You can find everything from the nutritional value of an apple to the real。time position of the International Space Station。An Apple app is offered so that you can add it to any iPod Touch devices.It is best suited for older students.語篇解讀本文是一篇
7、應用文。文章介紹了四個適合學生使用的搜索引擎。1Whats the authors purpose in writing the text?ATo recommend four useful apps.BTo advertise four interesting websites。CTo list the top four popular websites in the US。DTo introduce four student。friendly search engines。解析:寫作意圖題.根據文章第一段的內容以及對四個網站的介紹可知,本文的目的是介紹四個適合學生使用的搜索引擎。答案:D2
8、If you keep getting the results you dont want, which will you probably use?AFact Monster.BAsk Kids.CSortFix. DWolfram Alpha。解析:細節理解題。根據SortFix部分的內容可知,SortFix從搜索結果中提取關鍵詞讓用戶進行取舍,因此其搜索結果更精準、簡潔。答案:C3Whats special about Wolfram Alpha?AIt offers answers directly.BIt provides games for kids。CIt focuses on
9、solving maths problems.DIt is intended for astronomy enthusiasts。解析:細節理解題.根據文章最后一段的“It uses a set of ways to answer questions directly that you type into the search box,which is different from other websites.”可知,Wolfram Alpha的不同之處在于其直接提供問題的答案。答案:ABIn 1995, I decided to help my mother find new and cr
10、eative artwork for her gift gallery。As a child, I had loved the stories and images of Wonderland, Narnia and Oz。As an adult, I found I had a strong desire for the same sense of wonder in my childhood, and felt there was a need for truly gifted artists.In 1997, my mothers gift gallery was filled with
11、 artwork and I began reflecting on my aim.My dreams became large, and so did my plans。The excitement of making a dream come true was upon me, and each day was full of hope as I achieved my goals.In July of that year, I went into hospital suddenly。“Nothing serious, I thought.“Ill be in hospital for s
12、everal days and soon be free of pain。And best of all, Ill have three weeks off work to work on the plan for the new gallery。” So it was with joy in my heart that I had an operation on July 14, 1997。I would never be the same。I awoke from the operation completely paralyzed.I could not move my arms, le
13、gs, fingers or toes.I sank into colorless and hopeless shape of despair (絕望), because my dreams of art slowly went far away。And then something wonderful happened.My friend sent me a healing friend, a playful puck (小精靈)More specifically, it was a doll to make me well.At that moment, I knew healing wa
14、s mine, and then dreams came true。He made me smile。He made me get over the pain to feel joy again.Six months later, I could walk.More importantly, my dreams came back again.I began communicating with artists and friends, and planning with business partners。Together with my family and friends, I have
15、 formed what I feel is the beginning of a bright and blessed institution。It took five years to create Duirwaigh Gallery.The dream of Duirwaigh Gallery has moved from hope to despair and returned again.語篇解讀本文是一篇記敘文。作者想創建一個藝術館,但一場疾病使得她身體癱瘓,不得不放棄夢想。后來一位朋友送的小玩偶讓她重新鼓起勇氣,振作起來,并實現了自己的夢想. 4When did the auth
16、or get the idea of establishing Duirwaigh Gallery?AWhen she was still a child.BWhen she helped with her mothers gift gallery。CWhen her mothers gift gallery was completed。DWhen she worked with some truly gifted artists。解析:細節理解題。根據第二段的第一句可知,作者幫助母親建立了禮物藝術館后萌發了建立自己的藝術館的想法。 答案:C5How did the author feel i
17、nitially when she went into hospital?ALight。hearted。BWorried。CPuzzled. DDepressed.解析:細節理解題。根據第三段可知,作者剛入院時,并沒有意識到自己問題的嚴重性,認為正好可以借這個時間段來規劃自己的夢想,心情很輕松。答案:A6What does the author mean by saying “I would never be the same?AShe suffered great pain when she was in hospital.BShe was greatly affected by the o
18、peration。CShe had to live alone in her own apartment.DShe lost interest in collecting artwork.解析:細節理解題。根據上下文可知,手術后作者身體癱瘓,處于絕望的狀態,由此可知,手術給作者造成了巨大的影響。答案:B7Whats the authors purpose in writing the text?ATo inform。 BTo advertise.CTo persuade. DTo inspire。解析:寫作意圖題。從作者講述的創建藝術館的經歷可知,她從最初的滿懷希望,到后來因生病接受手術而放棄
19、,到最后又重新振作,實現了自己的夢想可知,作者是想通過這個故事來激勵讀者不要放棄夢想。 答案:D.完形填空My most rewarding experience in the past two years was volunteering at the swimming competition of Special Olympics where a disabled friend of my community took part.This had special _1_ for me because experiencing it helped improve my leadership
20、skills, develop my character, and support my community.Firstly, my _2_ skills developed when I independently told each swimmer where to _3_ at the platform。 And I _4_ each competitor when they needed to swim。I had to make sure that the swimmers were _5_ and ready to compete。This kept me on my feet a
21、t all times and _6_ of each events time and location。I learned each swimmers name, _7_ many of them swam in more than one event。Secondly, my _8_ was greatly influenced.When I saw the swimmers get their awards for winning each swimming event, I was deeply moved.I was _9_ that most swimmers could swim
22、 better than ITheir _10_ attitudes astonished me, whether they won or lost.This also enlarged my view, offering me the opportunity to _11_ people I would normally not run into。I went out of my _12_ zone and did whatever was needed to be done, even if it was sometimes difficult for me.It was especial
23、ly _13_ when I saw the smiling faces of the competitors。Lastly, I was of _14_ to my community by lending a hand to this organization。To be a part of it gave me a chance to improve my community and become _15_ with the people living in this area.As Winston Churchill once said,“We make a living by wha
24、t we get, but we make a(n) _16_ by what we give。” The importance of _17_ should be stressed throughout your life。 _18_,through the many opportunities my community has offered I was privileged to be _19_ in this exciting and important event in these competitors lives。I hope to be a(n) _20_ again at t
25、his event in years to come.語篇解讀作者兩年來最有益的經歷就是在特奧會游泳項目中做志愿者,這次經歷提升了作者的領導能力、培養了作者的品格,并讓作者為自己的社區作出了貢獻。1A.purpose Battention Cregulation Dmeaning解析:根據空后的“because experiencing it helped improve my leadership.support my community”可知,在特奧會游泳項目中做志愿者的經歷對作者來說有特殊的意義。答案:D2A。speaking Bswimming Cleadership Dexercis
26、e解析:根據上文中的“because experiencing it helped improve my leadership skills,develop my character,and support my community”以及該空前的firstly和本段表述的作者獨立幫忙做一些事可知,此處表示作者的領導能力得到了提升。故選C。答案:C 3。A。line up Bpile up Cput up Dset up 解析:根據語境可知,在參賽者開始比賽之前,作者需要指導每一位選手先排好隊。line up意為“排隊”,故選A。B項意為“堆積,積壓;C項意為“提出”;D項意為“建立”。答案:A
27、4A.informed Bawarded Ctaught Dcompared解析:根據語境可知,作者作為志愿者要通知每一個選手什么時候游泳.A項意為“通知,故選A。答案:A 5。A.preserved Bpositioned Cpresented Dpredicted解析:根據空后的“ready to compete”可知,作者必須確保選手就位并準備比賽。故選B。答案:B6A。full Bignorant Cconvinced Daware解析:根據第4小題的解析及該空前的“This kept me on my feet at all time”可知,引導運動員參加比賽這件事使作者一直站著,而
28、且作者要知道每場賽事的時間和地點。故選D.答案:D7A.if Bbecause Cso Dthough解析:根據空后的“many of them swam in more than one event”可知,因為許多運動員要參加不止一項比賽,所以作者要熟悉每個人的名字。故選B.答案:B8A。technique BimaginationCcharacter Dfigure解析:根據第一段尾句,下文中的“I was deeply moved”以及第11空前的“This also enlarged my view”可知,這次經歷讓作者的品格受到了很大的影響.故選C。答案:C9。A.impressed
29、 Breminded Cblamed Dconcerned解析:根據第8小題的解析及該空后的“most swimmers could swim better than I”可知,讓作者印象深刻的是,大多數運動員游得比作者還好.故選A。答案:A10.A。various Bcontroversial Cchangeable Dpositive解析:根據該空后的“whether they won or lost”可知,他們積極的態度讓作者非常驚訝。故選D.答案:D11。A。educate Bcommand Cmeet Drecommend解析:根據空后的“I would normally not r
30、un into”可知,這次志愿者服務讓作者有機會遇到許多人,而這些人在通常情況下作者是見不到的。故選C.答案:C12。A。comfort Bsafety Ctime Ddevelopment解析:根據該句中的“did whatever was needed to be done,even if it was sometimes difficult for me”可知,作者走出了自己的舒適區,開始做任何需要做的事情,即使有時對于作者來說很困難。故選A。答案:A13A.outstanding Brewarding Cinteresting Ddemanding解析:根據空后的“when I saw
31、 the smiling faces of the competitors”可知,當看到參賽者的笑臉,作者覺得自己的付出是特別值得的.故選B.A項意為“杰出的”;B項意為“值得做的”;D項意為“要求高的”。答案:B14A.wisdom BcourageCencouragement Dservice解析:根據第一段中的support my community以及下文中的“To be a part of it”可知,作者通過幫助這個機構來幫助自己的社區。故選D.be of service意為“有用,有幫助”。答案:D15A.crowded Bcombined Cacquainted Dsuppli
32、ed解析:根據上文中的“offering me the opportunity to _11_ people I would normally not run into”可知,做志愿者讓作者能夠熟悉社區里的人。故選C.be acquainted with意為“熟悉”。答案:C16.A。exception Bway Canalysis Dlife解析:根據語境并結合該句中的make a living可知,這里表示的是“我們通過得到的東西謀生,但我們通過給予創造生活”。故選D。答案:D17.A。volunteering Bevaluating Ctraveling Dcompeting解析:根據第
33、一段第一句中的volunteering并結合上文講述的內容可知,此處表示志愿者工作的重要性.故選A.答案:A18A.Strangely BGenerally CFortunately DSpecially解析:根據下文中的“I was privileged to be.。in these competitors lives”可知,幸運的是,通過社區提供的許多志愿者服務機會,作者很榮幸能夠參與到這些參賽者生活中的這個激動人心的、重要的比賽中來。故選C。答案:C19A。committed Binvolved Cdevoted Dcaught解析:參見上題解析.B項意為“參與”,故選B。答案:B20
34、A。director Bassistant Ccompetitor Dtrainer解析:根據第一段第一句中的volunteering at the swimming competition和上文講述的內容可知,作者當時的志愿者服務工作是協助運動員參加比賽。由此可知,這里表示作者希望未來幾年后能夠再次成為助手。故選B。答案:B。語法填空Today, Mount Qomolangmas peak is not a lonely place any more.Over 3,500 people have 1._ (successful) climbed the mountain over the
35、past years.Meanwhile, climbers have complained about 2._ (wait) for hours in the bottlenecks.In fact, the dangerous 3。_ (crowd)arent the only problem。All those climbers need 4。_ (bring) a lot of gear (設備), much of which ends up being left on the mountain.It is becoming the worlds 5。_ (tall) rubbish dump.But the good news is 6._ some mountaineers have started to clean up Qomolangma。Mountaineers Paul and Eberhard are part of Eco Everest Expedition, which has been cleaning up rubbish since 2008.So far they 7。_ (collect) over 13 tons of garbage。Some of that rubbish is even being used for 8
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯系上傳者。文件的所有權益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網頁內容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
- 4. 未經權益所有人同意不得將文件中的內容挪作商業或盈利用途。
- 5. 人人文庫網僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內容的表現方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內容負責。
- 6. 下載文件中如有侵權或不適當內容,請與我們聯系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 三級街舞門徒班合同樣本
- 主題班會教案之“珍愛糧食、拒絕浪費”主題班會
- 中藥代收加工合同樣本
- 修車店加盟合同樣本
- 學校內控風險評估制度
- 英語課堂教學形式的多樣化
- 雜交育種與誘變育種-教學設計
- 海爾供應商基本供貨合同
- 個人粉刷合同樣本
- 人事錄用流程-招聘和錄用流程制度
- “數學悖論”-辛普森悖論
- 六宮格數獨100題
- 工程項目跟蹤審計送審資料清單
- 中文產品手冊機架效果器tcelectronic-triplec manual chinese
- 人衛版內科學第九章白血病(第3節)
- 食堂設備維修記錄
- DB65∕T 4357-2021 草原資源遙感調查技術規程
- 幼兒園繪本:《閃閃的紅星》 紅色故事
- 植物生理學_第七版_潘瑞熾_答案
- FZ∕T 60021-2021 織帶產品物理機械性能試驗方法
- 云南大學研究業績認定與折算細則
評論
0/150
提交評論