



版權說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內容提供方,若內容存在侵權,請進行舉報或認領
文檔簡介
1、 湖北省黃梅市2021-2022學年高二下學期期中考試英語試題滿分:150分 考試時間:120分鐘第二部分 閱讀理解(共兩節,滿分50分)第一節 (共15小題;每小題2.5分,滿分37.5分)閱讀下列短文, 從每題所給的四個選項(A、B、C和D)中選出最佳選項, 并在答題卡上將該項涂黑。ABook a trip and bring a friend for free to experience different cultures around the world. Feed Your Mind, Body and Soul in Lake TahoeEscape the big smoke
2、and head into the Sierra Nevada mountains for four days on the shores of Lake Tahoe. Each day, youll have the chance to learn about meditation(冥想)from an expert instruc1or. Dont sweat, its not all about breath work youll also enjoy woodland hikes, barbeque around a fire and a sunset boat trip with d
3、inner on board. $1, 199, 4 daysParadise Found: a Taste of Colombias Caribbean CoastFrom primitive beaches to snow-covered mountains, discover the great landscapes of Colombias Caribbean Coast on this eight-day adventure. Wander the cobblestone streets of Cartagenas walled city, sample authentic stre
4、et food and canoe through mangroves in La Bo-quilla before taking a day trip to the tropical Rosario Islands. $1, 999, 8 daysEscape to Icelands Frozen WildernessWith black volcanic beaches, snow-covered mountains and thundering waterfalls, Iceland needs to be seen to he believed, This five-day adven
5、ture trip will give you the opportunity to charge through the wilderness on a snowmobile, traverse glaciers, walk behind waterfalls, and dip in a natural hot spring while watching out for the Northern Lights. Foodies will enjoy trying geothermal baked bread. $2, 969, 5 daysLa Dolce Vita: the Best of
6、 SicilySee the best of Sicily, the largest island in the Mediterranean, at a slow pacein keeping with the local rhythm of life. Over 10 days, youll enjoy the sights and sounds of southern Italy, with plenty of pit stops for ice cream and Limn cello(意大利檸檬甜酒). Youll go on a fascinating trip to the Aeo
7、lian Islands for close encounters with smoking volcanoes and hot springs, and take a ride across the volcanic slopes of Mount Etna. A Sicilian cooking workshop and street food tour will help you immerse(沉浸)yourself in the local cuisine. $2, 969, 10 days21. What can you do in Lake Tahoe?A. Enjoy auth
8、entic Italian food around a fire. B. Learn to meditate from an expert instructor. C. Wander the streets of Cartagenas walled city. D. Discover the great landscapes of Caribbean Coast. 22. Which tour costs the least per day?A. Lake Tahoe. B. La Dolce Vita. C. Icelands Frozen Wilderness. D. Colombias
9、Caribbean Coast, 23. Where may the text be found?A. A science report. B. A sport journal. C. A travel magazine. D. A museum brochure. BA new report connects eating eggs to an increased risk of heart disease. The results follow several earlier studies that found eating eggs was generally healthy. The
10、 study collects data from six other earlier studies. It shows a 6 percent increased risk of heart disease when the number of eggs a person ate each day increased by half an egg.Norrina Allen, an associate professor at Northwestern University said that, in the United States, eggs are generally one of
11、 the top sources of cholesterol(膽固醇)in a persons daily food. People with higher levels of cholesterol in their food are at increased risk of the development of heart disease later in life. However, Allen added that she would not say that eggs are completely unhealthy. “Im not saying that people shou
12、ld take them completely out of their food,” she said. “Im just suggesting that people eat them in a proper amount.”Some experts believe the new study does not prove that eggs are causing heart disease. “Cholesterols role in the development of heart disease has been discussed for more than 30 years,”
13、 said Bruemmer, an associate professor of medicine at the University of Pittsburgh Medical Center. “This study does have clear shortcomings, including self-reporting at a single time point,” he added.Bruemmer said, “Eggs in moderation(適度)are probably acceptable from a nutritional standpoint.” “Moder
14、ation,” he added, “is less than one egg a day, including eggs in foods such as bread”. Holly Andersen, a doctor at the NewYork-Presbyterian/Weill Cornell Medical Center, agrees that the study has “real shortcomings”. One problem Andersen has with the study is that a lot of the egg-eating people in t
15、he study also appeared to be eating much meat and processed meat. “If youre taking a lot of processed meat, it doesnt matter how many eggs youre eating,” Andersen said.Also, Andersen said, “The study can only show there is a relation between eggs eating and heart disease. But it cannot prove eggs ar
16、e the cause of the disease. It may just be that people eating a lot of eggs are also taking a lot of bacon.” 24. What does Norrina Allen agree with?A. Eggs are completely unhealthy. B. Eggs contain the most cholesterol.C. Eggs should be eaten in a right amount. D. Eggs have no connection with heart
17、disease.25. What is Bruemmers attitude towards the study?A. Interested. B. Doubtful. C. Concerned. D. Hopeful.26. What can we learn from Holly Andersens words?A. Eggs and meat cannot be eaten together. B. Processed meat may cause heart disease.C. Processed meat should be avoided. D. The study is sup
18、ported by evidence.27. Whats the best title of the text?A. Do eggs cause heart disease? B. Are eggs the top source of cholesterol?C. Whats the proper amount of eggs eaten? D. Is the cholesterol to blame for heart disease?CThe measure of a good nights sleep is usually based on two thingsthe amount of
19、 time spent sleeping and the quality of that sleep. But now researchers say there is a third thing that matters even more than the other two when it comes to keeping good sleep habits, and that is having a regular bedtime. A study has found that going to sleep and waking up at the same time every da
20、y have an important effect on ones health. Adults who stick to a regular bedtime tend to weigh less, have lower blood sugar and reduced risk of heart disease. The researchers studied the sleeping habits of 2, 000 adults with an average age of 69. They found that people with greater irregularity(無規律)
21、 in their sleep patterns tended to go to sleep later at night, feel sleepy and sleep more during the day, and experienced reduced light exposure. These people were also more likely to be stressed. Among the three kinds of sleep problems, sleep regularity was the most strongly associated with health.
22、 Of course, there are many people for whom this may be impossible, such as night-shift workers or those with late-night duty. But for those who dont have mandatory (強制的) reasons to stay up late, they should make an effort to go to bed at the same time every night. Skip the late afternoon coffee. Get
23、 off the phone. Try this calculator to figure out the best bedtime. As Matthew Walker, a scientist, wrote, “The shorter your sleep, the shorter your life.” Surely thats reasonable enough to go to bed on time.What can we infer from the research?AThe older you are, the more stressed you feel. BPoor sl
24、eep has a lot to do with our health.CThe old often have less sleep. DAdults enjoy sleeping late.29. According to the author, which of the following helps us have a good sleep?ALosing weight. BExperiencing more light exposure.CGiving up coffee in the late afternoon. DFiguring out the amount of time s
25、pent sleeping.30. Why are Matthew Walkers words mentioned?ATo remind us how to live a better life. BTo present disadvantages of sleeping late.CTo show the importance of the good sleep. DTo tell us how long we should sleep every day.31. Whats the best title for the text?AThe Importance of Sleep. BSti
26、ck to a Regular Bedtime.CWays to Have a Good Sleep. DThe Suitable Time for Sleep.DHaving experienced a shocking electrical accident, which caused him to become both blind and deaf, James Francos world became completely dark and quiet for almost ten years. The loss of sight and hearing threw him into
27、 such sorrow that he tried a few times to put an end to his life. His family, especially his wife, did their best to tend and comfort him and finally he regained the will to live.One hot summer afternoon, he was taking a walk with a stick near his house when a thunderstorm started all at once. He st
28、ood under a large tree to avoid getting wet, but he was struck by the lightning. Witnesses thought he was dead but he woke up 20 minutes later, lying face down in muddy water. He was trembling badly, but when he opened his eyes, he could hardly believe what he saw: a tree and muddy road. When Mrs. F
29、ranco came running up to him, shouting to their neighbors to call for help, he could see her and hear her voice for the first time in nearly ten years.The news of James regaining his sight and hearing quickly spread and many doctors came to examine him. Most of them said that he regained his sight a
30、nd hearing from the shock he got from the lightning. However, none of them could give a compellent answer as to why this should happen. The only reasonable explanation given by one doctor was that, since James lost his sight and hearing as a result of a sudden shock, perhaps, the only way for him to
31、 regain them was another sudden shock.32. The reason why James attempted to kill himself was that _.A. a terrible electrical accident happened to him B. nobody in the whole world cared about himC. he was struck by the lightning once more D. he had to live in a dark and silent world33. What was James
32、 doing when he was struck by the lightning?A. Sheltering from the rain under a tree. B. Putting an end to his life.C. Taking a walk with a stick. D. Lying on the ground.34. What does the underlined word “compellent” in Paragraph 3 mean?A. Gradual. B. Wrong. C. Convincing. D. True.35. Which of the fo
33、llowing can be the best title for the text?A. A Terrible Electrical Accident B. What a Sudden ShockC. An Unforgettable Adventure D. James Franco and His wife第二節(共5小題;每小題2.5分,滿分12.5分)根據短文內容,從短文后的選項中選出能填入空白處的最佳選項。選項中有兩項為多余選項。Helping people is the backbone(支柱)of a healthy society. 36 This statement is
34、true and the following are some of the major benefits of assisting other people. 37 Researchers have done lots of work to prove that helping others does have a great effect on a persons happiness. Even though we usually feel the urge to compete with other people, taking time to assist others can be
35、very beneficial to us. The key to internal joy and happiness is simply helping those in need. Build trust. When people see that you have genuine intentions of assisting them, it is likely they are going to be very grateful. 38 Helping people is also a good way to create and develop trusty relationsh
36、ip, particularly if you never expect anything to be given to you in return. Improve the community. The mentality of helping people is increasing in popularity since more people have realized that we do not need to fight for survival. A rising number of individuals now assist others without asking fo
37、r anything back. This has resulted in the change in attitude and people are now more giving, more willing and also much readier to offer assistance. 39 Helping other people is important as it helps to connect many people together. 40 The end result is an inspired community in general.A. Increase hap
38、piness.B. Improve mental health.C. This improves the whole community and changes the atmosphere.D. It is believed that helping others is basically helping yourself. E. As a result, they see you as a caring person and begin to trust you.F. If you often help others, you will become a more responsible
39、person.G. Those who offer help and get help come together and inspire one another.第二部分 語言運用(共兩節,滿分30分)第一節(共15小題;每小題1分,滿分15分)閱讀下面短文,從短文后各題所給的A、B、C和D四個選項中,選出可以填入空白處的最佳選項I had been a shy and quiet person; whenever I had to do public speaking, I would get 41 , tremble (發抖), and turn red. I spent so much
40、 time fearing the judgement of others that I 42 opportunities like school plays and performances. Then I 43 acompetition called Poetry Out Loud, which is a national high school-level competition where students compete by 44 “poetry out loud”. I had terrible stage 45 , but I figured it was time to fa
41、ce my fears.Little did I know, Id actually been given a mentor (指導老師) to help me prepare for the 46 . Honestly, without him I wouldnt be the person Im today. I remember meeting him for the first time and being so 47 that when I had to practice reciting one of the poems, I was as quiet as a mouse, ey
42、es 48 to the floor. My mentor softly 49 me to be a little louder, look a little higher. Slowly but surely, I got better at making eye contact and 50 my voice.On the big day, when it was my turn, I took a deep breath and began to recite. With each word, I grew more and more 51 . It was such a(n) 52 f
43、eeling; it felt like I was freeing myself from the chains of fear and 53 .Since then, Ive also written a ton of poetry, and some pieces have been published already! Being 54 poetry has been a(n) 55 journey that has helped me grow as both a poet and a person.41. A. shocked B. anxious C. excited D. as
44、hamed42. A. looked forward to B. took advantage of C. made up for D. missed out on43. A. participated in B. responded to C. heard about D. prepared for44. A. writing B. reciting C. reading D. shouting45. A. fright B. management C. direction D. appearance46. A. judgement B. journey C. competition D.
45、practice47. A. nervous B. serious C. curious D. ambitious48. A. forced B. adjusted C. drawn D. glued49. A. promised B. encouraged C. warned D. persuaded50. A. raising B. keeping C. lowering D. finding51. A. independent B. competent C. intelligent D. confident52. A. indescribable B. strange C. uncomf
46、ortable D. different53. A. self-control B. self-motivation C. self-doubt D. self-regulation54. A. addicted to B. involved with C. concerned about D. surprised by55. A. difficult B. annoying C. familiar D. amazing第二節 語法填空(共10小題;每小題1.5分, 滿分15分)閱讀下面短文,在空白處填入1個適當的單詞或括號內單詞的正確形式。Most people who keep anima
47、ls choose 56. (have) dogs, cats, fishes or small birds. 57. , Recep Mirzan keeps a different animal on his farm in Western Turkey.The 63-year-old retired postal worker has a swan, a large and long-lived bird which can 58. (find) in many parts of the world.Mirzan 59. (rescue) the swan from a dangerou
48、s situation many years ago. Mirzan and a group of friends 60. (drive) in their car when they saw an injured swan with a 61. (break) wing. Mirzan 62. (immediate) took the swan with him to protect her from predators. He kept her in the car until that afternoon when he was able to take the swan to his
49、home.“ Since I love animals, I said to 63. (I) that I should take her home instead of leaving her as prey,” Mirzan told The Associated Press. He named the swan Garip. It means “strange” in the Turkish language but is also used to describe a person 64. has had difficulties in their life. After Garips
50、 broken wing improved, she remained with Mirzan. Garip follows Mirzan wherever he goes. Garip has been living on Mirzans farm in Karaagac area of Turkey, bordering Greece, for the past 37 years.Garip has never tried to run away 65. Mirzans farm. 第四部分 寫作(共兩節, 滿分40分)第一節 (滿分15分)假定你是李華,得知你校外籍教師Peter計劃在暑
51、假回國,他想送給母親可以代表中國文化特色的禮物,請給他寫一封郵件,向他推薦禮物。內容包括:1. 推薦禮物; 2. 推薦原因; 3. 表達祝愿。注意:1. 詞數80左右;2. 可適當增加細節,以使行文連貫。_第二節 (滿分25分)閱讀下面短文, 根據所給情節和所給段落開頭語續寫兩段,使之構成一篇完整的短文。I grew up in a poor family with six brothers, three sisters, my father and mother. We had little money and few goods, but plenty of love and attent
52、ion. I was happy and energetic. I understood that no matter how poor a person was, he could still afford a dream. My dream was athletics. By the time I was sixteen, I could throw a ninety-mile-per-hour fastball and hit anything moving on the football field. And I was so lucky that my high-school coa
53、ch was Ollie Jarvis, who not only believed in me, but often told me “Dream is priceless”. However, when I was about to get off the ground, one particular incident happened, which almost ruined my long-held dream. It was the summer holiday in senior two and a friend recommended me for a summer job. I
54、 was offered $ 12.25 per hour. Compared with the average $3.5, that was a big sum. I was so excited, because this meant a chance for money in my pocket, certainly money for a new bike and new clothes, and the start of savings for a house for my mother. The prospect (前景) of the job was inviting, and
55、I wanted to jump at the opportunity. Then I realized I would have to give up summer baseball training to handle the work schedule. I didnt dare to tell my coach, I thought of the advice my mother often gave me when I lacked courage, If you make your bed, you have to lie in it. I decided to talk to m
56、y coach in person. After all, my dream of buying my mom a house and having money in my pocket was worth facing his disappointment to me. 注意:1. 續寫詞數應為150字左右。2. 請按如下格式在答題卡的相應位置作答。I gathered my courage and knocked at his door. _That question reminded me of what my coach used to say, “dream is priceless
57、.” _ 高二年級英語試題答案閱讀理解:A篇 2123 BDCB篇 議論文。研究認為,吃雞蛋與得心臟病風險的增加有聯系,但是有科學家對此持不同的觀點,他們認為相比于肉類,雞蛋不是引起心臟病的原因。24. C 細節理解題。根據第二段中的 “just suggesting that people eat them in a proper amount”可知,Norrina Allen 并不認為人們不應該吃雞蛋,而是應該適量吃。25. B 觀點態度題。根據第三段中的“This study does have clear shortcomings, including self-reporting a
58、t a single time point,” he added可知,這項研究有明顯的缺點,所以Bruemmer對這個研究持懷疑態度。26. B 推理判斷題。根據第五段中的“If youre taking a lot of processed meat, it doesnt matter how many eggs youre eating,” Andersen said以及最后一段可知,如果吃了大量加工過的肉類,吃雞蛋對心臟病的影響就可以忽略不計了,因此,加工過的肉類有可能引起心臟病。27. A 標題判斷題。文章在第一段提出,新的研究結果表明,吃雞蛋與心臟病風險的增加有聯系,接下來文章列舉了
59、一些科學家的觀點,說明了這項研究并不能證明雞蛋會引起心臟病,因此A項最適合作標題。C篇 說明文。研究表明,除了睡眠時間和睡眠質量外,規律的就寢時間對于睡眠質量起著很重要的作用。28B 推理判斷題。根據第二段內容 “一項研究發現,每天在同一時間睡覺和起床對一個人的健康有重要的影響。堅持有規律的就寢時間的成年人往往體重更輕,血糖更低,患心臟病的風險也更低?!笨芍卟缓门c我們的健康有很大關系。29C 細節理解題。根據倒數第二段關鍵句“But for those who dont have mandatory reasons to stay up late, they should make an
60、 effort to go to bed at the same time every night. Skip the late afternoon coffee.”可知,傍晚不喝咖啡幫助我們建立良好的睡眠。30C 推理判斷題。根據最后一段內容可知,作者引用Matthew Walker的話是為了表示良好睡眠的重要性。31B 主旨大意題。根據文章第一段關鍵句“But now researchers say there is a third thing that matters even more than the other two when it comes to keeping good s
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯系上傳者。文件的所有權益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網頁內容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
- 4. 未經權益所有人同意不得將文件中的內容挪作商業或盈利用途。
- 5. 人人文庫網僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內容的表現方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內容負責。
- 6. 下載文件中如有侵權或不適當內容,請與我們聯系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 租賃管理制度
- led英文合同標準文本
- 13監理合同樣本
- 勞務協議合同書范例模板二零二五年
- 2025年節能技術服務合作協議書
- 家暴起訴離婚協議書
- 建筑工程基礎知識
- 二零二五版工程外包安全責任書
- 中小學教師課堂教學評價表
- 圍擋廣告合同
- 1248國開電大本科《公共部門人力資源管理》自檢自測試題及答案
- 家庭教育指導師考試題庫(附答案)
- 部編教材《村居》《詠柳》1-古詩兩首名師公開課獲獎課件百校聯賽一等獎課件
- 2024年山東春季高考語文試題答案詳細解析
- 患病兒童護理及其家庭支持(兒科護理課件)
- 2024年江蘇省揚州市邗江區中考一模物理試題(解析版)
- 智聯招聘行測筆試題庫
- 三年級數學兩位數乘兩位數筆算題綜合考核訓練題大全附答案
- NB-T20307-2014核電廠冷卻塔環境影響評價技術規范
- 高中數學選修二(人教A版2019)課后習題答案解析
- 天然氣管網大數據分析與預測
評論
0/150
提交評論