2021高中英語單元加餐練1Art含解析6_第1頁
2021高中英語單元加餐練1Art含解析6_第2頁
2021高中英語單元加餐練1Art含解析6_第3頁
2021高中英語單元加餐練1Art含解析6_第4頁
2021高中英語單元加餐練1Art含解析6_第5頁
已閱讀5頁,還剩8頁未讀 繼續免費閱讀

下載本文檔

版權說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內容提供方,若內容存在侵權,請進行舉報或認領

文檔簡介

1、2020_2021學年高中英語單元加餐練1Unit1Art含解析新人教版選修62020_2021學年高中英語單元加餐練1Unit1Art含解析新人教版選修62020_2021學年高中英語單元加餐練1Unit1Art含解析新人教版選修6單元加餐練.完形填空My kids and I were heading into the supermarket over the weekend.On the way, we spotted a man holding a piece of paper that said, “_1_ my job。Family to Feed。”At this store,

2、a _2_ like this is not normal。My 10。year。old noticed him and make a _3_ on how bad it must be to have to stand _4_ in the cold wind.In the store, I asked each of my kids to _5_ something they thought our “friend” there would _6_。They got apples, a sandwich and a bottle of juice。Then my 17year。old su

3、ggested giving him a _7_.I thought about it.We were _8_ on cash ourselves, but。.well, sometimes _9_ from our need instead of our abundance is _10_ what we need to do! All the kids _11_ something they could do away with for the week。When we handed him the bag of _12_, he lit up and thanked us with _1

4、3_ eyes.When I handed him the gift card, saying he could use it for _14_ his family might need, he burst into tears.This has been a wonderful _15_ for our family。For days the kids have been looking for others we can _16_! Things would have played out so _17_ if I had simply said, “No, we really dont

5、 have _18_ to give more.” Stepping out not only helped a brother in _19_, it also gave my kids the _20_ taste of helping others。Itll go a long way with them。文章講述了在周末作者帶孩子們去超市,在路上看到一個需要幫助的人。在超市里作者和孩子買了許多東西給這個需要幫助的人,從此以后作者和孩子開始幫助更多需要幫助的人。1A。Lost BChanged CQuit DFinished答案:A解析:考查動詞以及對語境的理解.A.Lost失去;B。C

6、hanged 改變;C。Quit放棄; DFinished完成.短語lose ones job失業.在路上,我們注意到一個男人拿著一張紙,紙上寫著:“失業,需要養家。” 答案選A。2A。condition Bplace Csight Dshow答案:C解析:考查名詞以及對語境的理解。A.condition狀況;B.place地方;C。sight情景;D。show展示。在這家商店,像這樣的場景并不正常.選C。3A.suggestion Bcomment Cdecision Dcall答案:B解析:考查名詞以及對語境的理解。A。suggestion建議;B.comment 評論;C。decisio

7、n決定;D.call電話.make a comment on對發表看法。我10歲的孩子注意到他,并評論說在寒風中站在外面一定很糟糕。故選B。4A。outside Bproudly Cby Dangrily答案:A解析:考查副詞以及對語境的理解.A.outside在外面;B.proudly自豪地;C.by通過;D.angrily生氣地。根據常識可知是站在外面,故用outside。選A。5A.draw Bsay Carrange Dpick答案:D解析:考查動詞以及對語境的理解。A.draw拉;B.say說;C.arrange安排;D.pick選擇.在商店里,我要求每一個孩子挑選一些他們認為我們的

8、“朋友”可能會需要的東西。故選D.6A.order Bsupply Cappreciate Ddiscover答案:C解析:考查動詞以及對語境的理解.A。order命令;B.supply提供;C.appreciate感激;D.discover發現。孩子們挑選出這個“朋友”可能會感激的禮物。故選C。7A.dollar Bjob Chot meal Dgift card答案:D解析:考查名詞以及對語境的理解。A。dollar美元;B。job工作;C。hot meal熱餐;D。gift card禮物卡。根據14空前的提示可知,我17歲的孩子建議給他一張禮物卡。選D。8A.easy Blow Csof

9、t Dloose答案:B解析:考查形容詞以及對語境的理解。A。easy容易的;B.low低的;C。soft柔軟的;D.loose松的。根據下句的意思可知“我們現金不足或缺乏”,low意思“少,低”。選B。9A。giving Bsaving Cspending Dbegging答案:A解析:考查動名詞以及對語境的理解。A。giving給予;B.saving節省;C.spending 花費;D.begging懇求。我們把我們不充足的東西給予別人,而不是充足的東西,正是我們真正需要去做的。選A。10A。yet Beven Cstill Djust答案:D解析:考查副詞以及對語境的理解。A.yet然而

10、;B.even甚至;C.still仍然;D。just真正地。真正是我們需要做的。選D。11A.declared Bshared Cignored Dexpected答案:A解析:考查動詞以及對語境的理解。A。declared宣告;B。shared 分享;C.ignored忽視;D。expected期望。所有的孩子聲明了他們能夠在這一周放棄自己想要的東西。選A。12A。toys Bmedicine Cfood Dclothes答案:C解析:考查名詞以及對語境的理解。A.toys玩具;B。medicine藥;C。food食物;D。clothes衣服.根據上文的apples, a sandwich

11、and a bottle of juice可知是食物。選C。13A。sleepy Bwatery Ccurious Dsharp答案:B解析:考查形容詞以及對語境的理解.A.sleepy瞌睡的;B。watery潮濕的;C.curious好奇的;D。sharp鋒利的。帶著濕潤的雙眼感謝我們。選B。14A.whoever Bwhatever Cwhichever Dwhenever答案:B解析:考查代詞以及對語境的理解。A.whoever無論誰;B.whatever無論什么;C。whichever無論哪一個;D.whenever無論什么時候。動詞need缺少賓語,故用whatever。15A.ex

12、perience Bexample Cmessage Dadventure答案:A解析:考查名詞以及對語境的理解.A.experience經歷;B.example例子;C。message信息;D.adventure冒險。這對我們家庭是一次極好的經歷。選A。16A.rely on Brespect Clearn from Dhelp答案:D解析:考查動詞及短語以及對語境的理解.A。rely on 依靠;B.respect尊敬;C.learn from從學到;D.help幫助.多少天來,孩子們一直在尋找我們能夠幫助的其他人。選D。17A.suddenly Bvividly Cdifferently

13、 Dperfectly答案:C解析:考查副詞以及對語境的理解。A。suddenly突然;B。vividly生動地;C.differently 不同地;D。perfectly完美地。事情會變得非常不同。 選C。18A.time Bpower Cpatience Dmoney答案:D解析:考查名詞以及對語境的理解。A.time時間;B。power權力;C。patience耐心;D。money金錢.我們真的沒有錢給更多的人.所以選D.19A.fear Blove Cneed Dmemory答案:C解析:考查名詞以及對語境的理解。A.fear害怕;B。love愛;C.need需要;D.memory記憶

14、.in need在危難中。走出去不僅僅幫助在危難中的兄弟。選C。20A.strong Bsweet Cstrange Dsimple答案:B解析:考查形容詞以及對語境的理解.A.strong強壯的;B。sweet甜的;C。strange奇怪的;D。simple簡單的。也給予我的孩子們幫助他人的甜蜜的滋味。選B。閱讀理解If you live in a big city,there are many things to drive you crazy on your daily route,and its not just overcrowded subway trains.Vicky Zhao

15、 is a mainlander working in Hong Kong。For her,one thing she cant put up with is people standing on the wrong side of the escalator(自動扶梯) in subway stations。“Escalators help us move faster and save time.It isnt a place to rest, the 24。year。old says。“I often see tourists block the way with their suitc

16、ases or chatting on the escalators during rush hours.It annoys me to no end.”Admitting she is not the patient type,Zhao says things are much better in Hong Kong than in cities on the mainland where “stand right,walk left” signs are often ignored。The logic behind the “stand right,walk left escalator

17、etiquette(禮儀) seems obvious.Even though you may want to catch your breath while youre transported up or down,you should still consider others and leave enough space for people in a hurry,so that they can run and catch the train。Many cities escalators,including Londons and Beijings,use the “stand rig

18、ht,walk left” system to speed up the flow of people.(Australia is an exception and you should stand on the left side instead.) But some cities discourage people from moving on escalators out of safety reasons.In Hong Kongs subway stations there are regular announcements asking people to “stand still

19、 on escalators。Even so,most people in this fast.paced city observe the “stand right,walk left” etiquette.But the people who stand on escalators defend themselves by telling the walkers not to be so impatient。The BBC quotes one stander as saying:“If the person is in such a rush,why not just take the

20、stairs?Even when the escalator is packed and theres nowhere to move,I see these same people complaining about not being able to pass.”Whatever the escalator etiquette is in the place you live or visit,do what most people are doing and always be mindful of others:leave enough space between each other

21、,dont stay at the end of the escalator,and if someone is blocking your way,a simple “excuse me” is enough。文章列舉了在上班繁忙期間有的游客把皮箱放在自動扶梯上擋住路或在自動扶梯上交談等現象,告訴我們在公共場合要入鄉隨俗,按照別人做的那樣去做,多考慮別人。1In the second paragraph,the underlined word “It refers to “_”Athe authors living in the big city of Hong KongBbeing cro

22、wded on the subway trains in rush hoursCpeoples blocking the way or chat on the escalatorsDpeoples standing on the right side resting答案:C解析:代詞指代題。畫線詞指上句中提到的在上班繁忙期間有的游客把皮箱放在自動扶梯上擋住路或在自動扶梯上交談這兩種現象,故選C。2When on the escalator,a majority of local people in Hong Kong _。Astand still as the railway stations

23、 requireBignore the “stand right,walk left” signsCuse the stairs instead of escalatorsDfollow the “stand right,walk left” etiquette答案:D解析:細節推理題。根據第三段中的“.。Zhao says things are much better in Hong Kong than in cities on the mainland where stand right,walk left signs are often ignored。”和第五段中的“In Hong K

24、ongs subway stations there are regular announcements asking people to stand still on escalators。Even so,most people in this fastpaced city observe the stand right,walk left etiquette.”可知香港當地多數人是遵守“右邊站,左邊行走”的規矩的,故選D。3What can be inferred from the 6th paragraph?ANot everyone follows the “stand right,w

25、alk left” etiquette.BThe BBC is against the “stand right,walk left” etiquette.CPeople should be patient and take the stairs if possible。DPeople shouldnt complain about the crowded escalators。答案:A解析:推理判斷題。根據本段中BBC引用的話可知并不是每個人都接受“右邊站,左邊行走的規矩,故選A。4Which of the following statements is the writers opinio

26、n?APeople should stand right no matter where they are。BPeople should do as the Romans do and consider others。CPeople should do as they like on the escalators.DPeople should be seriously criticized when they block the way。答案:B解析:細節理解題.根據最后一段中的“do what most people are doing and always be mindful of ot

27、hers:leave enough space between each other,dont stay at the end of the escalator”可知作者認為游客們要入鄉隨俗,按照別人做的那樣去做,多考慮別人。故選B。.應用文寫作假定你是李華,想邀請外教Henry一起參觀中國剪紙(paper.cutting)藝術展.請給他寫封郵件,內容包括:1展覽時間、地點;2展覽內容.注意:1詞數80左右;2可以適當增加細節,以使行文連貫。Dear_Henry,I_am_writing_to_invite_you_to_attend_the_Chinese_paper。cutting_art

28、_exhibition_to_be_held_in_the_art_gallery_from_8:00_am_to_5:00_pm_next_Sunday_in_our_city_center。Paper。cutting_is_a_traditional_art_form_in_China_with_which。People_often_beautify_their_home_during_festivals_and_weddings._In_this_exhibition,_you_can_see_paper。cutting_with_all_kinds_of_patterns.In_add

29、ition,_there_are_famous_artists_who_will_perform_how_to_cut_paper_on_the_spot.I_wish_that_you_could_grasp_this_opportunity_to_learn_traditional_Chinese_culture_further.Looking_forward_to_your_reply.Yours_sincerely,Li_Hua。讀后續寫閱讀下面短文,根據所給情節進行續寫,使之構成一個完整的故事。Stacey Lee who spent eight years desperately

30、searching for her mother has finally found her after a selfie of her wearing a large Find My Mummessage board went viral on Facebook.She had become separated from Brenda Drake in 1993 when she was just two years old after a family breakdown and she went to live with her father and two brothers。Aged

31、15, the schoolgirl desperately wanted to find her mother and started searching through the electoral roll(選民名冊), Facebook and the Internet in a bid to find her。 After eight years of meeting with dead ends, 23.year。old Stacey felt that she would never see her mother again.However, Staceys boyfriend M

32、artin encouraged her to create a message_board made out of cardboard with her mothers name on it along with details such as her birth date and the hospital where she was born. Staceys friend then took a photograph of her holding the message board and posted it on her Facebook page.Ten hours after po

33、sting the picture on her Facebook profile (個人資料), the image had been shared 100,000 times, and the next day Stacey was contacted by Kerianne Davies, a friend she had known in her teenage years.Stacey was told her mother had changed her surname and after a quick search, found her mothers Facebook page and sent her a message。 Within an hour Brenda had replied and the pair exchanged phone numbers。Brenda said she was delighted to finally have been able to see Stacey again。“I regret losing contact with my daughter,” said Brenda. “I thought about her a lot, particularly at times like Christ

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯系上傳者。文件的所有權益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網頁內容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經權益所有人同意不得將文件中的內容挪作商業或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內容的表現方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內容負責。
  • 6. 下載文件中如有侵權或不適當內容,請與我們聯系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論